Zupa – krem z zielonych szparagów

Sezon na szparagi w pełni. To jedno z tych warzyw, które mogę jeść bez ograniczeń i nigdy mi się nie znudzi.
Staram się, żeby moja rodzina jadła urozmaicone jedzenie.
Dlatego na dzisiaj przygotowałam im zdrową pożywną zupę z dodatkiem tego warzywa.
A Wy jadacie szparagi? Co z nich przygotowujecie?

Zupa - krem z zielonych szparagów

By Gotuj z rodziną Published: 22 maja, 2019

    Sezon na szparagi w pełni. To jedno z tych warzyw, które mogę jeść bez ograniczeń i nigdy mi się nie znudzi. Staram się, …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Z umytych szparagów usunąć końcówki. Łodyżki pokroić na kawałki.
    2. Na rozgrzanym maśle lub oliwie podsmażyć cebulkę. Dodać pokrojone ziemniaki i czosnek.
    3. Smażyć ok. 5- 6 minut - co jakiś mieszać żeby nie przywarło do naczynia.
    4. Dodać szparagi i tłuszcz. Przyprawić. Chwilkę podsmażyć.
    5. Połączyć z gorącym bulionem. Zagotować.
    6. Dodać śmietankę i serek pleśniowy.
    7. Zmiksować na gładki krem.

      Komentarze

      komentujących