Cukinia z makaronem, koperkiem i szynką

Cukinia z makaronem, koperkiem i szynką

By Gotuj z rodziną Published: 11 sierpnia, 2015

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Makaron ugotować na półmiękko według przepisu na opakowaniu.
    2. Cukinię pokroić w kosteczkę lub cienkie plasterki.
    3. Cebule i wędlinę pokroić w kostkę (średniej grubości).
    4. Cukinie podsmażyć razem z cebulą.
    5. Pod koniec smażenia dodać wędlinę i jeszcze chwilę podsmażyć.
    6. Zalać śmietaną/jogurtem, dosypać ser i koperek. Wymieszać. Chwilę poddusić.
    7. Doprawić do smaku solą i pieprzem (jak ktoś lubi może dodać czosnek).
    8. Połączyć z makaronem.

      Komentarze

      komentujących

      Dodaj komentarz