Cukinia pod jajeczną pierzynką

Cukinia pod jajeczną pierzynką

By Gotuj z rodziną Published: 14 lipca, 2015

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Umytą cukinię przekroić wzdłuż na pół. Następnie pokroić w cienkie pół plasterki lub kostkę.
    2. Tak przygotowaną cukinię podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    3. Dorzucić obraną i pokrojoną cebulę. Smażyć tak żeby się zeszkliły.
    4. Usmażone przełożyć do miski i odstawić do wystudzenia.
    5. Pietruszkę posiekać.
    6. Ser zetrzeć na drobnej tarce
    7. Jajka ubić. Dodać ser i zmiksowaną cebulę z cukinią.
    8. Przyprawić.
    9. Dokładnie wymieszać razem z posiekaną natką pietruszki.
    10. Tak przygotowaną masę wlać do naczynia żaroodpornego lub podłużnej keksówki
    11. Naczynie wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę i zapiekać , tak żeby białka się ścięły a góra wysuszyła Naczynia nie nakrywać, zapiekać bez przykrycia.
    12. Podawać na ciepło lub zimno.

      Komentarze

      komentujących

      Dodaj komentarz