Azjatycka zupa fusion

Dzisiejsza propozycja od Anna Kiedacz z grupy Body&Mind – zdrowszy styl życia to propozycja prosto z kuchni azjatyckiej. Jak pisze Ania, kuchnia fusion jest jej ulubioną oprócz śródziemnomorskiej. Powiem Wam, że mnie wodorosty jakoś nigdy nie podeszły, ale może to była kwestia ich odpowiedniego przygotowania… Fajnie jednak poznawać świat poprzez takie inne smaki.
Spróbujecie tej zupy? Jest ona bardzo prosta, a poza tym smaczna i zdrowa.
Może i ja się przełamię i jej skosztuję?

Azjatycka zupa fusion

By Gotuj z rodziną Published: 24 stycznia, 2024

    Dzisiejsza propozycja od Anna Kiedacz z grupy Body&Mind - zdrowszy styl życia to propozycja prosto z kuchni azjatyckiej. …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Pokrojone składniki wrzucam do garnka uprzednio dając olej sezamowy.
    2. Wszystko chwilę duszę, dodaję wodę i pastę miso, czosnek i wodorosty.
    3. Dodaję makaron.
    4. Gotuję tak aby warzywa pozostały chrupkie.
    5. Na koniec posypuję sezamem. I cebulka dymka ale dziś o niej zapomniałam.
    6. Można dodać wcześniej upieczone tofu, można dodać jajko sadzone bądź ugotowane na miękko. Dowolność zależy od smaku i naszych upodobań kulinarnych.
    7. Jeśli chcecie aby zupka była pikantna polecam dodanie pasty gochujang.

      Komentarze

      komentujących