
Dzisiejsza propozycja od Anna Kiedacz z grupy Body&Mind – zdrowszy styl życia to propozycja prosto z kuchni azjatyckiej. Jak pisze Ania, kuchnia fusion jest jej ulubioną oprócz śródziemnomorskiej. Powiem Wam, że mnie wodorosty jakoś nigdy nie podeszły, ale może to była kwestia ich odpowiedniego przygotowania… Fajnie jednak poznawać świat poprzez takie inne smaki.
Spróbujecie tej zupy? Jest ona bardzo prosta, a poza tym smaczna i zdrowa.
Może i ja się przełamię i jej skosztuję?
Azjatycka zupa fusion

By 24 stycznia, 2024
Published:Dzisiejsza propozycja od Anna Kiedacz z grupy Body&Mind - zdrowszy styl życia to propozycja prosto z kuchni azjatyckiej. …
Potrzebujemy
- kawałek brokuła
- kilka listków sałaty pekińskiej - można oczywiście użyć pak choi
- mała marchewka
- 1 boczniak
- pasta miso
- sos sojowy
- olej sezamowy
- sezam do posypania
- makaron ryżowy - Ania dała makaron konjac
- czosnek w proszku
- wodorosty Wakame
Krok po kroku
- Pokrojone składniki wrzucam do garnka uprzednio dając olej sezamowy.
- Wszystko chwilę duszę, dodaję wodę i pastę miso, czosnek i wodorosty.
- Dodaję makaron.
- Gotuję tak aby warzywa pozostały chrupkie.
- Na koniec posypuję sezamem. I cebulka dymka ale dziś o niej zapomniałam.
- Można dodać wcześniej upieczone tofu, można dodać jajko sadzone bądź ugotowane na miękko. Dowolność zależy od smaku i naszych upodobań kulinarnych.
- Jeśli chcecie aby zupka była pikantna polecam dodanie pasty gochujang.