Placuszki ziemniaczano – cukiniowe

Czasami nie mam czasu siedzieć i gotować bardziej pracochłonne dania. Nieraz marzy mi się, żeby mieć go więcej i móc wykorzystać na wszystko co bym chciała zrobić, czego nowego się nauczyć, co więcej przeczytać, co ciekawszego upichcić. Ale jest jak jest i doba ma tylko 24 godziny…
Ponieważ miałam w domu cukinię, postanowiłam przyrządzić z niej szybkie placuszki. Tym razem dodałam do nich tarte ziemniaki. Polecam takie połączenie.
A u Was robi się placki?

Placuszki ziemniaczano - cukiniowe

By Gotuj z rodziną Published: 25 maja, 2020

    Czasami nie mam czasu siedzieć i gotować bardziej pracochłonne dania. Nieraz marzy mi się, żeby mieć go więcej i móc …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Ziemniaki oraz cebulę obrać i pokroić.
    2. Cukinię pokroić.
    3. Koperek posiekać.
    4. Cukinię i ziemniaki zetrzeć na tarce o grubszych oczkach. Posolić i odstawić aż puszczą soki. Później dokładnie odcisnąć.
    5. Dorzucić cebulkę i koperek.
    6. Połączyć z jajkiem, mąką i przyprawami.
    7. Dokładnie wymieszać.
    8. Smażyć na oliwie z oliwek z obu stron na rumiano.

      Komentarze

      komentujących