Kiszka po hageńsku

Kaszanka czyli kiszka to jedna z rzeczy, która mi się kojarzy z byciem w ciąży:) Jak byłam na początku ciąży z Krzysiem – jadałam ją usmażoną zimną (!) z dodatkiem serka topionego (koniecznie musiał być śmietankowy). Ach te smaki, zachcianki ciążowe 😉 Dziewczyny miałyście/ macie takie oryginalne połączenia?
Kiedy Grześ przygotował ją ostatnim razem, od razu wróciły wspomnienia….

Kiszka po hageńsku

By Gotuj z rodziną Published: 28 listopada, 2019

    Kaszanka czyli kiszka to jedna z rzeczy, która mi się kojarzy z byciem w ciąży:) Jak byłam na początku ciąży z Krzysiem - …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Najpierw przygotowujemy kiszkę: Drobno pokroić część słoninki, boczek i jedną cebulę.
    2. Podsmażyć do zrumienienia.
    3. Dodać pokrojoną w plasterki kiszkę.
    4. Dodać sól i świeżo mielony pieprz - według uznania.
    5. Drobno pokrojoną słoninkę podsmażyć. Dodać pokrojoną jedną cebulę.
    6. Jak się zrumienią, dodać posiekaną kiszoną kapustę.
    7. Doprawić solą, kminkiem i świeżo mielonym pieprzem.
    8. Podawać z ciemnym (najlepiej czerstwym) pieczywem.

      Komentarze

      komentujących