Zupa z młodych strączków zielonego groszku

Nastała jesień, a więc i częściej jadamy zupy. W zasadzie przygotowuję je codziennie na obiad lub w formie ciepłej kolacji. To zdrowy i szybki posiłek Wszyscy lubimy prawie każdą, więc odważyłam się tym razem spróbować zrobić zupę z młodych strączków zielonego groszku.
Wyszła tak pyszna, że moi domownicy poprosili o dokładki:)
Spróbujcie i Wy…

Zupa z młodych strączków zielonego groszku

By Gotuj z rodziną Published: 16 października, 2019

    Nastała jesień, a więc i częściej jadamy zupy. W zasadzie przygotowuję je codziennie na obiad lub w formie ciepłej kolacji. To …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Marchewkę i pietruszkę obrać. Pokroić w kostkę. Zalać wodą. Dodać przyprawy i oliwę (masło). Zagotować.
    2. Z groszku usunąć końcówki i włókna.
    3. Cebulę pokroić i poddusić.
    4. Do wywaru z warzyw dodać cebulę i groszek. Zagotować do miękkości.
    5. Doprawić wedle uznania.
    6. Odstawić i gdy wystygnie dodać jogurt. Zmiksować na gładki krem.

      Komentarze

      komentujących