Bardzo lubię przeglądać blogi kulinarne innych blogerów. Niejednokrotnie znalazłam na nich inspirację na jakieś pyszne danie. Zdarza mi się je zmodyfikować pod siebie – wystarczy minimalna zmiana i powstaje coś zupełnie innego.
Tym razem u Anuli Sudoł odkryłam wegański boczek. Chcecie zobaczyć co to takiego? Skoczcie na blog.
A Wy korzystacie z innych blogów? Kogo obserwujecie?
Wegański boczek z bakłażana
By 28 listopada, 2022
Published:Bardzo lubię przeglądać blogi kulinarne innych blogerów. Niejednokrotnie znalazłam na nich inspirację na jakieś …
Potrzebujemy
- 1 średni bakłażan
- oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
- pieprz
- sól
Krok po kroku
- Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni (można uży też patelni)
- Bakłażana umyć. Odkroić dupki i pokroić w plasterki.
- Posypać przyprawami. Posmarować oliwą z oliwek.
- Piec ok.25 minut do zrumienienia.