Wegański boczek z bakłażana

Bardzo lubię przeglądać blogi kulinarne innych blogerów. Niejednokrotnie znalazłam na nich inspirację na jakieś pyszne danie. Zdarza mi się je zmodyfikować pod siebie – wystarczy minimalna zmiana i powstaje coś zupełnie innego.

Tym razem u Anuli Sudoł odkryłam wegański boczek. Chcecie zobaczyć co to takiego? Skoczcie na blog.

A Wy korzystacie z innych blogów? Kogo obserwujecie?

Wegański boczek z bakłażana

By Gotuj z rodziną Published: 28 listopada, 2022

    Bardzo lubię przeglądać blogi kulinarne innych blogerów. Niejednokrotnie znalazłam na nich inspirację na jakieś …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni (można uży też patelni)
    2. Bakłażana umyć. Odkroić dupki i pokroić w plasterki.
    3. Posypać przyprawami. Posmarować oliwą z oliwek.
    4. Piec ok.25 minut do zrumienienia.

      Komentarze

      komentujących