Ryba w sosie koperkowym

W naszym domu często przyrządzamy ryby. Lubimy je duszone, panierowane, pieczone w piekarniku, wędzone…
Od chwili kiedy dzieci zaczęły jadać „normalne” jedzenie, wprowadziliśmy im ryby do diety. I to zaprocentowało. Dzieci je po prostu uwielbiają. Jednym z ich przysmaków jest ryba w sosie koperkowym.
A Wy jadacie ryby?Jak je przyrządzacie?

Ryba w sosie koperkowym

By Gotuj z rodziną Published: 26 listopada, 2019

    W naszym domu często przyrządzamy ryby. Lubimy je duszone, panierowane, pieczone w piekarniku, wędzone… Od chwili kiedy dzieci …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Rybę usmażyć w piekarniku - 20 minut w temperaturze 180 stopni (każdy płat lekko posolić i na każdym położyć płatek masła) Można też ją ugotować w lekko osolonej wodzie lub wywarze.
    2. W rondelku roztopić masło (jeden płatek - łyżeczkę), wymieszać z mąką i podgrzać (nie powinno się zrumienić).
    3. Powoli wlewać mleko, jogurt lub śmietankę cały czas mieszając, i zagotować.
    4. Doprawić solą, białym pieprzem i czosnkiem, wrzucić koperek, wymieszać.
    5. Dodać serek topiony.
    6. Połączyć z rybą i delikatnie wymieszać

      Komentarze

      komentujących