Lubię próbować nowych rzeczy. Uważam, że wszystkiego trzeba spróbować – najwyżej coś nie zasmakuje i nie zje się tego czegoś ponownie. Nie jeden raz przekonałam się, że coś do czego się dłużej zbierałam, smakuje fajnie i zagości częściej w mojej kuchni.
Awokado – miałam do niego kilkakrotne podejście. Nie raz widziałam je w osiedlowych sklepikach, jednak nigdy nie odważyłam się go spróbować, bo wydawało mi się, że to nie moje smaki. Tak było by do dzisiaj gdyby nie osoba Agnieszki. Namówiła mnie, żebym zrobiła z niego pastę.
I powiem Wam – posmakowało:)
A Wy jadacie awokado? Co z niego robicie?
Quacamole czyli pasta z awokado

By 7 lutego, 2019
Published:Lubię próbować nowych rzeczy. Uważam, że wszystkiego trzeba spróbować - najwyżej coś nie zasmakuje i nie zje się tego …
Potrzebujemy
- 2 awokado
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 ząbki czosnku
- sól
Krok po kroku
Umyte awokado przekroić na dwie połówki.
- Przełożyć do blendera.
- Dodać sok z cytryny lub limonki, sól i czosnek.
- Zmiksować na gładką masę.
- Jak ktoś lubi można doprawić kolendrą.