Potrawka z piersi kurczaka, pieczarkami i serkiem mascarpone

Lubię przygotowywać szybkie posiłki. Po prostu nie zawsze mam czas na przygotowanie pracochłonnego obiadu.
Takim daniem jest potrawka z kurczakiem. Można ją przygotować wieczorem, następnego dnia odgrzać i podać z ulubionymi dodatkami.
Dlatego dzisiaj proponuję Wam coś takiego – tym razem będzie to taki niby gulasz z dodatkiem serka mascarpone.
Serek mascarpone to ser krowi, ale wyrabia się go nie z mleka, a ze śmietanki. Wygląda jak gęsty krem i ma miękką konsystencją. Smakuje słodko, śmietankowo i przypomina troszkę masło.
Powiem szczerze – dzisiejszy obiad to obiad którego ugotowanie nie zajmie Wam więcej niż pół godziny.
Spróbujecie? Podzielcie się opiniami w komentarzach.

Potrawka z piersi z kurczaka, pieczarkami i serkiem mascarpone

By Gotuj z rodziną Published: 3 listopada, 2018

    Lubię przygotowywać szybkie posiłki. Po prostu nie zawsze mam czas na przygotowanie pracochłonnego obiadu. Takim daniem jest …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki lub grubsze kawałki .
    2. Cebulę drobno posiekać.
    3. Kurczaka pokroić w większe kawałki.
    4. Na patelni rozgrzać masło i oliwę. Obsmażyć piersi z obu stron.
    5. Dodać pieczarki i cebule.Przyprawić solą i pieprzem, dodać serek mascarpone.
    6. Całość wymieszać, przykryć i dusić ok. 10 minut.
    7. Tuż przed zdjęciem z kuchenki posypać posiekaną zieloną natką pietruszki.

      Komentarze

      komentujących