Lubię szybką i zdrową kuchnię. Staram się, żeby do każdego posiłku podawać warzywa w różnej postaci. Ponieważ moje dzieci uwielbiają makaron, postanowiłam zrobić im do niego specjalny zielony sos czyli po prostu pesto pietruszkowe.
Pesto pietruszkowe

By 27 listopada, 2017
Published:Lubię szybką i zdrową kuchnię. Staram się, żeby do każdego posiłku podawać warzywa w różnej postaci. Ponieważ moje dzieci …
Potrzebujemy
- 1 pęczek natki pietruszki
- 2-3 ząbków czosnku
- 1 szklanka oleju/oliwy
- 1/2 szklanki słonecznika
- pieprz
- sól
Krok po kroku
Natkę pietruszki umyć i usunąć łodygi.
- Czosnek obrać.
- Do blendera wrzucić pietruszkę, czosnek, olej/oliwę, pestki słonecznika, pieprz i sól.
- Zblendować.
- Podawać z makaronem z dodatkiem drobno startego parmezanu.