Placuszki z warzyw z rosołu

Jak już zauważyliście, nie lubię marnowania jedzenia. Uważam, że wiele rzeczy można wykorzystać w inny sposób. Przerażające jest, ile żywności jest wyrzucane a przecież da się ją przetworzyć. Moja rodzinka uwielbia rosół – a jak rosół to musi być taki prawdziwy z mięsem i dużą ilością (najlepiej różnorodnych) warzyw. Taką zupę jemy bardzo często najczęściej na weekend. Tak było i tym razem. Ponieważ zostały mi jarzyny i mięsko, postanowiłam przygotować z nich placki. A Wy jak wykorzystujecie resztki z posiłków? Podzielcie się pomysłami.

Placuszki z warzyw z rosołu

By Gotuj z rodziną Published: 22 stycznia, 2020

    Jak już zauważyliście, nie lubię marnowania jedzenia. Uważam, że wiele rzeczy można wykorzystać w inny sposób. Przerażające …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Mięso i warzywa pokroić drobno.
    2. Przełożyć do miski.
    3. Dodać jajko i 3 - 4 łyżki mąki (jeśli ciasto jest za rzadkie, dosypać więcej mąki).
    4. Zmiksować na gładko.
    5. Na patelni grillowej dać odrobinę tłuszczu.
    6. Smażyć na rumiano z obu stron.

      Komentarze

      komentujących