Przepis na pastę jajeczną jest u mnie w domu od zawsze. To jeden z takich smaków, który kojarzy mi się z ciepłem, bliskością.
Pamiętam z dzieciństwa gdy razem z bratem nocowaliśmy u babci i dziadka. Najczęściej było to wtedy gdy w sobotni wieczór rodzice gdzieś wychodzili. Rano w niedzielę babcia przygotowywała nam kanapki z różnymi dodatkami między innymi robiła taką pastę i do tego kubek kakao.
A Wy macie smaki dzieciństwa?
Pasta jajeczna

By 16 listopada, 2019
Published:Przepis na pastę jajeczną jest u mnie w domu od zawsze. To jeden z takich smaków, który kojarzy mi się z ciepłem, bliskością. …
Potrzebujemy
- 6 jajek
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 cebula
- 2 łyżki majonezu/jogurtu naturalnego gęstego
- czarny pieprz świeżo mielony
- sól
Krok po kroku
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić.
- Posiekać drobno szczypiorek.
- Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
- Jajka pokroić w dość grubą kostkę.
- Dodać łyżeczkę majonezu, posilić i popieprzyć - najlepiej grubo zmielonym pieprzem.
- Wymieszać.
- Smarować kanapki i podawać do porannej kawy z pianką lub z kakao dla nieletnich.