Pasta jajeczna

Przepis na pastę jajeczną jest u mnie w domu od zawsze. To jeden z takich smaków, który kojarzy mi się z ciepłem, bliskością.
Pamiętam z dzieciństwa gdy razem z bratem nocowaliśmy u babci i dziadka. Najczęściej było to wtedy gdy w sobotni wieczór rodzice gdzieś wychodzili. Rano w niedzielę babcia przygotowywała nam kanapki z różnymi dodatkami między innymi robiła taką pastę i do tego kubek kakao.
A Wy macie smaki dzieciństwa?

Pasta jajeczna

By Gotuj z rodziną Published: 16 listopada, 2019

    Przepis na pastę jajeczną jest u mnie w domu od zawsze. To jeden z takich smaków, który kojarzy mi się z ciepłem, bliskością. …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić.
    2. Posiekać drobno szczypiorek.
    3. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
    4. Jajka pokroić w dość grubą kostkę.
    5. Dodać łyżeczkę majonezu, posilić i popieprzyć - najlepiej grubo zmielonym pieprzem.
    6. Wymieszać.
    7. Smarować kanapki i podawać do porannej kawy z pianką lub z kakao dla nieletnich.

      Komentarze

      komentujących