
W naszym domu często jadamy bezmięsne dania. Na szczęście nie ma u nas nikogo kto by koniecznie codziennie musiał jeść przysłowiowego mielonego czy fileta. Dlatego mogę eksperymentować do woli.
Tym razem powstały warzywne kotleciki z dodatkiem białej kapusty. Spróbujecie?
Kotleciki z białej kapusty

By 28 listopada, 2022
Published:W naszym domu często jadamy bezmięsne dania. Na szczęście nie ma u nas nikogo kto by koniecznie codziennie musiał jeść …
Potrzebujemy
- 1 biała kapusta
- 1 cebula
- 2 jajka
- 2 łyżeczki mąki pszennej
- pieprz
- tłuszcz
- sól
- bułka tarta
Krok po kroku
- Kapustę pokroić lub ściągnąć liście. Ugotować je w osolonej wodzie.
- Po odcedzeniu drobno posiekać lub zmielić w maszynce.
- Dodać podsmażoną lub surową cebulkę (w zależności od upodobań), jajka, przyprawy i mąkę.
- Dokładnie wymieszać.
- Formować kotleciki . Następnie obtaczać je w bułce i smażyć na tłuszczu na złoto.