Kotleciki z białej kapusty

W naszym domu często jadamy bezmięsne dania. Na szczęście nie ma u nas nikogo kto by koniecznie codziennie musiał jeść przysłowiowego mielonego czy fileta. Dlatego mogę eksperymentować do woli.
Tym razem powstały warzywne kotleciki z dodatkiem białej kapusty. Spróbujecie?

Kotleciki z białej kapusty

By Gotuj z rodziną Published: 28 listopada, 2022

    W naszym domu często jadamy bezmięsne dania. Na szczęście nie ma u nas nikogo kto by koniecznie codziennie musiał jeść …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Kapustę pokroić lub ściągnąć liście. Ugotować je w osolonej wodzie.
    2. Po odcedzeniu drobno posiekać lub zmielić w maszynce.
    3. Dodać podsmażoną lub surową cebulkę (w zależności od upodobań), jajka, przyprawy i mąkę.
    4. Dokładnie wymieszać.
    5. Formować kotleciki . Następnie obtaczać je w bułce i smażyć na tłuszczu na złoto.

      Komentarze

      komentujących