Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i szpinakiem

Przyszła jesień. Po kilkunastu pięknych dniach pokazała niestety swoją gorszą twarz – wieje, pochmurno i nawet pada deszcz. Na Kasprowym Wierchu już zima. Przynajmniej powietrze jest czyste:)
W mojej kuchni dzisiaj będzie słonecznie i smacznie. Tym razem zaproponuję Wam kolorowy makaron, który w smaku przypomni Wam lato, ciepłe promienie słoneczka. Ale nie jest to taki zwyczajny makaron. Spróbujecie?

Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i szpinakiem

By Gotuj z rodziną Published: 25 października, 2018

    Przyszła jesień. Po kilkunastu pięknych dniach pokazała niestety swoją gorszą twarz - wieje, pochmurno i nawet pada deszcz. Na …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Czosnek i pomidory suszone pokroić na grube plastry.
    2. Cukinię pokroić na paseczki.
    3. Oliwę rozgrzać i podsmażć czosnek z cukinią.
    4. Makaron ugotować al dente.
    5. Szpinak przełożyć na sito i umyć .
    6. Odcedzić makaron , ale zrobić to w taki sposób, żeby wodę wylać na sito ze szpinakiem co spowoduje zblanszowanie go.
    7. Naczynie z szpinakiem i makaronem odstawić. Dodać2 3- 4 łyżki oliwy, suszone pomidorki, starty parmezan .
    8. Dorzucić cukinię i czosnek.
    9. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
    10. Naczynie zamknąć i potrząsać kilka razy, tak żeby składniki się wymieszały.

      Komentarze

      komentujących