Kotleciki ryżowe

Dzisiaj postanowiłam zrobić szybkie kotleciki. Stwierdziłam, że fajnie żeby były one inne niż klasyczne mięsne albo warzywne.
Ponieważ został mi nadmiar ugotowanego ryżu – pomysł na obiad nasunął się sam. Przygotowałam kotleciki ryżowe. Można je jeść same bez żadnych dodatków w środku, można dodać pokrojoną drobno wędlinę
( w wersji dla mięsożerców). Mojej rodzince przypadły one do gustu i poprosili o dokładkę.
A czy Wy jesteście na tak i spróbujecie?

Kotleciki ryżowe

By Gotuj z rodziną Published: 27 września, 2018

    Dzisiaj postanowiłam zrobić szybkie kotleciki. Stwierdziłam, że fajnie żeby były one inne niż klasyczne mięsne albo …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Cebulę posiekać i podsmażyć.
    2. Do blendera wrzucić ryż, cebule, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Można dorzucić wędlinę, ser, warzywa.
    3. Zmiksować.
    4. Dosypać bułkę tartą i dokłądnie wymieszać.
    5. Formować kotleciki obtaczając każdego w bułce tartej.
    6. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron aż będą rumiane.

      Komentarze

      komentujących