Placek pasterski – wersja z mięsem

Są chwile w moim domu, że momentami nie ogarniam rzeczywistości. Najgorsze jak nawarstwia się mnóstwo roboty, a doba ma zaledwie tylko 24 godziny. W takich chwilach staram się odpuścić niektóre rzeczy. W takich chwilach – sytuację w kuchni ratują dania jednogarnkowe (takie jak np. to http://gotujzrodzina.pl/2018/04/20/placek-pasterski-z-zielona-soczewica-wersja-bezmiesna/ ). Tak było i dzisiejszego dnia, kiedy przygotowałam inną wersję placka pasterskiego. Myślę, że to fajny pomysł na szybki obiad dla całej rodzinki. A Wy jak organizujecie się w “krytycznych” momentach?

Placek pasterski - wersja z mięsem

By Gotuj z rodziną Published: 17 grudnia, 2019

    Są chwile w moim domu, że momentami nie ogarniam rzeczywistości. Najgorsze jak nawarstwia się mnóstwo roboty, a doba ma zaledwie …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i ugotować . Odcedzić. Przecisnąć specjalną praską lub widelcem.
    2. Dodać masło, mleko i przyprawy.
    3. Mięso mielone usmażyć z cebulką, czosnkiem i przyprawami. Połączyć z kukurydzą i startą marchewką (jak ktoś lubi - może dodać jeszcze pod koniec zielony groszek).
    4. Bulion wymieszać z przecierem pomidorowym. Doprawić. Dorzucić do mięsa i dusić aż zgęstnieje.
    5. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Na wierzch rozłożyć ziemniaki.
    6. Piec ok. pół godziny w temperaturze 200 stopni.

      Komentarze

      komentujących