W moim domu bardzo lubimy kasze. Jadamy je naprawdę często. Cieszę się, że udało mi się nauczyć rodzinkę tego przepysznego dodatku do posiłku. Najczęściej przygotowuję prażoną na patelni.
Spróbujecie przygotować kaszę “po mojemu”?
Kasza jaglana prażona

By 12 października, 2019
Published:W moim domu bardzo lubimy kasze. Jadamy je naprawdę często. Cieszę się, że udało mi się nauczyć rodzinkę tego przepysznego …
Potrzebujemy
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 1.5 szklanki gorącej wody
- sól
Krok po kroku
Kaszę jaglaną przesypać na suchą patelnię. Potrząsać, żeby kasza się nie przypaliła i nie przywarła do patelni. Prażyć aż do momentu kiedy poczujemy zapach kaszy.
- Tak przygotowaną kaszę przesypać do garnka i zalać gorącą wodą. Wymieszać i odlać wodę.
- Dolać gorącą wodę. Posolić i przykryć naczynie.
- Gotować pod przykryciem 4 minuty od momentu gdy woda zacznie wrzeć.
- Naczynie wyłączyć. Nie odkrywać. Trzymać na ciepłym palniku.
- Po 10 minutach wymieszać i gotowe:)