Ferie w Małopolsce rozpoczęte. Razem z dziećmi zaczęliśmy korzystać z dobrodziejstw wolnego czasu i to od razu intensywnie. Przez cały weekend ukultturalnialiśmy się w teatrze. Polecam taki sposób spędzania czasu – żadne kino nie zastąpi namacalnego kontaktu z sztuką. Dlatego też chciałam mieć dla nas szybki obiad – taki, który można podgrzać zaraz po powrocie i błyskawicznie zaspokoi głód.
Wybór padł na potrawkę. Przygotowałam ją już dzień wcześniej….
A Wy jak spędzacie zimowe wakacje?
Jogurtowa potrawka z kurczakiem i warzywami
By 26 stycznia, 2020
Published:Ferie w Małopolsce rozpoczęte. Razem z dziećmi zaczęliśmy korzystać z dobrodziejstw wolnego czasu i to od razu intensywnie. …
Potrzebujemy
- 1 pierś z kurczaka
- 1 garść liści szpinaku
- 6 małych pieczarek
- 5 pomidorków koktajlowych
- 1 mała cebula
- masło klarowane/oliwa do smażenia
- 1 jogurt naturalny/grecki
- sól
- czarny pieprz świeżo mielony
Krok po kroku
- PIerś z kurczaka pokroić na większe kawałki.
- Podsmażyć na maśle lub oliwie. Przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.
- Dodać małe pieczarki pokrojone na pół, małą cebulkę, garść szpinaku. Dusić ok. 10 - 15 minut
- Dorzucić połówki pomidorków koktajlowych.
- Zalać jogurtem .
- Dusić pod przykryciem 10 minut.