Młoda duszona kapusta z koperkiem

Lubię chodzić wiosną do warzywniaka. Można wtedy dostać oczopląsu od tych przepięknych jarzyn. Za każdym razem chcę spróbować czegoś innego. Dzisiaj wybór padł na młodą kapustkę. To jeden z tych dodatków do obiadu, który po mistrzowsku przygotowuje moja mama. Starałam się zrobić ją w podobny sposób.
Czy wyszła? Spróbujcie ją zrobić z mojego przepisu i oceńcie sami

Młoda duszona kapusta z koperkiem

By Gotuj z rodziną Published: 14 maja, 2018

    Lubię chodzić wiosną do warzywniaka. Można wtedy dostać oczopląsu od tych przepięknych jarzyn. Za każdym razem chcę …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Z kapusty usunąć wierzchnie liście. Przekroić na pół, a później poszatkować.
    2. Przełożyć ją do garnka.
    3. Zalać wodą .
    4. Przyprawić solą i pieprzem.
    5. Zagotować, aż do miękkości.
    6. Z masła i mąki przygotować zasmażkę.
    7. Dodać do kapusty i wymieszać.
    8. Poczekać aź zgęstnieje
    9. Wtedy wyłączyć i połączyć z posiekanym koperkiem.

      Komentarze

      komentujących