Frittata ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi

Uwielbiam wiosnę i lato. Kiedy chodzę na plac, dostaję oczopląsu od mieniących się kolorami warzyw i owoców. Teraz mamy sezon między innymi na szparagi.
Dlatego postanowiłam zrobić szybką frittatę – omlet po włosku.
A wy jadacie szparagi? Co z nich przyrządzacie?

Frittata ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi

By Gotuj z rodziną Published: 5 czerwca, 2019

    Uwielbiam wiosnę i lato. Kiedy chodzę na plac, dostaję oczopląsu od mieniących się kolorami warzyw i owoców. Teraz mamy sezon …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Cebulę podsmażamy na oliwie.
    2. Szparagi gotujemy.
    3. Roztrzepać jaja i wymieszać je z jogurtem/ śmietaną
    4. Przyprawiamy.
    5. Następnie przekładamy masę do naczynia żaroodpornego, zalewamy masą
    6. Do masy wkładamy przepołowione pomidorki. Jak ktoś lubi - może oprószyć je parmezanem lub innym serem.
    7. Tak przygotowane danie zapiekamy 15 - 20 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.

      Komentarze

      komentujących