Canneloni ze szpinakiem

Wielu osobom zwłaszcza ze starszego pokolenia jedzenie w przedszkolu kojarzy się ze szpinakiem. To była wówczas taka rozciapciana breja, którą większość z nich zostawiała niezjedzoną na talerzach. Na szczęście te czasy są przeszłością. Moje dzieci szpinak wręcz uwielbiają w różnych potrawach, a także sam jako dodatek do jakiegoś dania. Dlatego też nie mam problemu, żeby go przygotować na obiad. Moim zdaniem dobry szpinak to dobrze zrobiony szpinak – aksamitny, z czosnkiem i muśnięty kleksem śmietany. Ale każdy musi znaleźć sam taki sposób przyrządzenia, który będzie smakował jego konsumentom. Tyle teorii.

Dzisiaj proponuję Wam makaron canneloni ze szpinakiem.

Canneloni ze szpinakiem

By Gotuj z rodziną Published: 15 marca, 2023

    Wielu osobom zwłaszcza ze starszego pokolenia jedzenie w przedszkolu kojarzy się ze szpinakiem. To była wówczas taka …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Makaron podgotować według przepisu na opakowaniu. Można też użyć surowego.
    2. Szpinak poddusić z dodatkiem czosnku, śmietanki i przypraw.
    3. Każdą sztukę canneloni nadziewać przygotowanym farszem.
    4. Zalać obficie sosem pomidorowym.
    5. Zapiekać ok.30 minut do uzyskania miękkiego makaronu. Jeśli użyjemy podgotowanego makaronu - ten czas będzie krótszy.
    6. Pod koniec zapiekania można posypać startym żółtym serem.

      Komentarze

      komentujących