Burgery z kaszy jaglanej

Lubię eksperymenty w kuchni. Inspiruję się różnymi blogami. W wolnym czasie podglądam i przeglądam przepisy w książkach kucharskich. Próbuję, testuję….Nie zawsze wszystko wychodzi fajne. A często można wyczarować coś interesującego.
Tym razem postanowiłam spróbować upichcić burgery z kaszy jaglanej. I wiecie co – wyszły genialne. Jak nie jedliście ich wcześniej, warto zaryzykować to nietypowe wykorzystanie tej kaszy.
A Wy robicie burgery? Jakie są Wasze ulubione?

Burgery z kaszy jaglanej

By Gotuj z rodziną Published: 10 października, 2019

    Lubię eksperymenty w kuchni. Inspiruję się różnymi blogami. W wolnym czasie podglądam i przeglądam przepisy w książkach …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Kaszę jaglaną ugotować ( w proporcjach 1:2 wody) lub uprażyć.
    2. Warzywa zmiksować z przyprawami, płatkami owsianymi, szczypiorkiem . Połączyć z oliwą i jeszcze raz zmiksować. Jak ktoś lubi - może dodać pokrojoną drobno paprykę.
    3. Parmezan zetrzeć. Dodać do warzyw.
    4. Dosypać ciepłą kaszę.
    5. Dokładnie wymieszać.
    6. Formować burgery obtaczając je w bułce tartej.
    7. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

      Komentarze

      komentujących