Domowy rosół – z wolnowaru

Moje dzieci w zasadzie nie chorują. Owszem zdarzają im się przeziębienia jak każdemu z nas. Tak sobie właśnie pomyślałam, że przez ostatnie lata zagorączkowali w sumie kilka razy. Wpływ na to na pewno ma fakt nieprzegrzewania ich, duża ilość czasu spędzona na świeżym powietrzu, sen i odpowiednia dieta. Jednak kiedy widzę, że coś zaczyna ich brać, stosuję domowe sposoby zwalczania infekcji i robię specjalną zupę. Najlepszy jest wówczas rosół. Smakuje też na niedzielny obiad. Polecam.
A Wy jakie macie sposoby na walkę z przeziębieniem? Podzielcie się w komentarzach.

Domowy rosół - z wolnowaru

By Gotuj z rodziną Published: 23 września, 2023

    Moje dzieci w zasadzie nie chorują. Owszem zdarzają im się przeziębienia jak każdemu z nas. Tak sobie właśnie …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Do wolnowara (ja używam 6 litrowego) włożyć kurczaka.
    2. Dorzucić obrane i pokrojone warzywa (z wyjątkiem natki pietruszki).
    3. Zalać po brzegi wodą.
    4. Doprawić solą i pieprzem.
    5. Gotować ok. 10 godzin w trybie low, ok. 8 w trybie high.
    6. Podawać z ulubionym makaronem z dodatkiem posiekanej natki pietruszki.

      Komentarze

      komentujących