Zupa porowo – gruszkowa

Połączenia nietypowych smaków to ciekawe doświadczenie kulinarne. Czasami wychodzi z nich coś paskudnego, ale czasami jest to bardzo udany eksperyment. Kiedyś Grześ z jednego z wyjazdów służbowych przywiózł przepis na zupę porową. Była ona o tyle oryginalna, że zawierała jeden dodatkowy składnik – a mianowicie gruszkę. Spróbujcie tego połączenia i podzielcie się w komentarzach czy smakowało.

Zupa porowo - gruszkowa

By Gotuj z rodziną Published: 5 kwietnia, 2023

    Połączenia nietypowych smaków to ciekawe doświadczenie kulinarne. Czasami wychodzi z nich coś paskudnego, ale czasami jest …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Pory pokroić: białą część w półplasterki, a zieloną w paseczki.
    2. Podsmażyć na masełku uważając , żeby się nie przypaliło.
    3. Gotowe pory przełożyć do gorącego wywaru (woda + włoszczyzna).
    4. Dodać oliwę i przyprawić do smaku.
    5. Zagotować.
    6. Pod koniec gotowania dodać gruszkę.
    7. Przed podaniem zmiksować

      Komentarze

      komentujących