Omlet z jarmużem

Uff jak gorąco!!!W tym roku wakacyjne słońce nas rozpieszcza i są upały. Kiedy jest taka pogoda, człowiek jada lżejsze jedzenie, pije dużą ilość płynów. Siłą rzeczy spędza się mniej czasu w kuchni.
Ale jeść przecież trzeba i fajnie mieć kilka/kilkanaście pomysłów na szybkie dania.
Jeśli macie ochotę na błyskawiczne jedzenie, skorzystajcie z mojego dzisiejszego pomysłu.

Omlet z jarmużem

By Gotuj z rodziną Published: 9 sierpnia, 2018

    Uff jak gorąco!!!W tym roku wakacyjne słońce nas rozpieszcza i są upały. Kiedy jest taka pogoda, człowiek jada lżejsze …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać do niej masło i je rozpuścić.
    2. Wrzucić jarmuż - najlepiej odciąć końcówki - i przesmażyć chwilkę (ja to robiłam dosłownie dwie minutki).
    3. Następnie rozłożyć go dokładnie na patelni.
    4. Zalać rozbełtanymi jajkami przyprawionymi solą i pieprzem.
    5. Po chwili zsuwać delikatnie masę do środka naczynia z każdej strony i poruszając naczyniem przelewać w wolne miejsca przy brzegach masę z jajek.
    6. Smażyć do ścięcia się jajek.
    7. Doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

      Komentarze

      komentujących