Zielony omlet Shreka

Moje dzieci i ja uwielbiamy szpinak. Szpinak musi być świeży, aromatyczny, z czosnkiem i lekką nutą pieprzu i soli, z dodatkiem mleka lub śmietanki, czasem sera pleśniowego lub serka topionego (zamiast mleka/śmietany). Dlatego też zrobiłam im na kolację omlet Shreka czyli po prostu hiszpańską tortillę ze szpinakiem. Ciekawe czy im Wam ona przypadnie do gustu…

Zielony omlet Shreka

By Gotuj z rodziną Published: 10 października, 2017

    Moje dzieci i ja uwielbiamy szpinak. Szpinak musi być świeży, aromatyczny, z czosnkiem i lekką nutą pieprzu i soli, z dodatkiem …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Wypłukać dokładnie szpinak i usunąć łodyżki. Pokroić go i podgotować.
    2. Dodać czosnek i przyprawy.
    3. Jajka zmiksować z solą i pieprzem.
    4. Posiekać drobno cebulę i podsmażyć ją na oliwie(lub maśle) na złoty kolor.
    5. Ugotowane ziemniaki w plasterki ułożyć na cebuli. Na wierzch położyć szpinak.
    6. Delikatnie zamieszać, aby jajka dostały się między wszystkie warstwy ziemniaków, cebuli i szpinaku.
    7. Przykryć pokrywką i zmniejszyć ogień.
    8. Jak omlet będzie gotowy, przełożyć go na duży talerz i podawać (według upodobań - na zimno lub na ciepło).

      Komentarze

      komentujących