Zielono – czerwone kalafiorre czyli nietypowa sałatka

U nas wieczorami nadal królują sałatki. W piątek stwierdziliśmy, że ciekawie byłoby zrobić coś szybkiego, smacznego, zdrowego, ale jednocześnie niebanalnego. Ponieważ w domu mieliśmy kalafiora, stwierdziliśmy, że można go wykorzystać w sałatce.

Zielono - czerwone kalafiorre czyli nietypowa sałatka

By Gotuj z rodziną Published: 7 kwietnia, 2018

    U nas wieczorami nadal królują sałatki. W piątek stwierdziliśmy, że ciekawie byłoby zrobić coś szybkiego, smacznego, …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Do zimnej wody włożyć podzielonego na różyczki kalafiora. Gotować kilka minut, aż się zagotuje woda (wówczas zachowa on chrupkość). Odcedzić i przełożyć do salaterki.
    2. Dodać posiekany szczypiorek i koperek.
    3. Dorzucić groszek i paprykę pokrojoną w kostkę.
    4. Dodać jogurt.
    5. Doprawić do smaku.
    6. Można dodać dla urozmaicenia: jajka na twardo, papryczkę jalapeno, ogórka kiszonego, zielone oliwki.

      Komentarze

      komentujących