Zielona pasta jajeczna z tajemniczym dodatkiem

Kolejne dni za nami. Skończył się maj i to był naprawdę zimny maj (podobno najzimniejszy od stulecia). Dlatego ciągle jest mało prawdziwie letnich smaków. Liczę, że w końcu zrobi się lato bo jestem osobą ciepłolubną i nie przepadam za zimnem. W kuchni na szczęście podaję warzywa i moi domownicy nie grymaszą. Ostatnio nawet chłopaki sięgnęły po pomidorki koktajlowe, co uważam za sukces ( co ciekawe sos pomidorowy lubią, a za zupą pomidorową przepadają). Może po prostu do pewnych smaków trzeba dojrzeć…
Tym razem przygotowałam zieloną pastę z dodatkiem….Jeśli jesteście ciekawi czego, wskakujcie na blog. Przepis już tam jest.

Zielona pasta jajeczna z tajemniczym dodatkiem

By Gotuj z rodziną Published: 19 czerwca, 2021

    Kolejne dni za nami. Skończył się maj i to był naprawdę zimny maj (podobno najzimniejszy od stulecia). Dlatego ciągle jest …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Jajka ugotować na twardo. Obrać (najlepiej poprosić o to nasze dziecko lub innego domownika). Przełożyć do blendera. Dołożyć serek topiony (najlepiej śmietankowy).
    2. Zieleninę pokroić i dorzucić do jajek.
    3. Dodać majonez i jogurt naturalny (w ilości jaką lubimy).
    4. Doprawić do smaku.
    5. Zmiksować na gładką masę.
    6. Podawać z ulubionym pieczywem.

      Komentarze

      komentujących