Nadal mam mało czasu na cokolwiek. Myślę, że ci co mają wszystko na głowie doskonale mnie rozumieją. Nie ma nic gorszego zostać samemu z wszystkimi obowiązkami. Najgorsze, bo niektórzy jeszcze dokładają swoje trzy grosze do tej “skarbonki”. Nie chcę i nie będę Was zanudzać męcząc opowieściami. Najważniejsze osoby wiedzą o co chodzi. W takich sytuacjach mam gotowe rozwiązanie obiadowe. Wystarczy wziąć gotowiec z zamrażarki i odmrozić. Tym razem miałam ochotę na zupę z kiszonej kapusty. Przyznam się Wam, że kiedyś za nią nie przepadałam, ale kiedy zrobił ją Grześ – zmieniłam zdanie. Spróbujcie.
A Wy jak sobie radzicie w sytuacjach ,kiedy nie macie czasu na gotowanie?
Kapuśniak Recipe
By 27 marca, 2023
Published:Nadal mam mało czasu na cokolwiek. Myślę, że ci co mają wszystko na głowie doskonale mnie rozumieją. Nie ma nic gorszego …
Potrzebujemy
- wędzone żeberko
- pietruszka
- marchewka
- kiszona kapusta
- pomidor
- pieprz
- sól
- kminek
- majeranek
- rozmaryn
- tymianek
- ziele angielskie
- liść laurowy
- woda
Krok po kroku
- Ugotować wywar z wędzonym żeberkiem. Kiedy mięso jest już miękkie i można łatwo wbić widelec, wrzucić warzywa. .
- Gotować aż jarzynka będzie miękkie - zazwyczaj około kwadransa.
- Dodać pokrojoną kapustę kiszoną.
- Pokrojonego w ćwiartki pomidora podsmażyć na maśle i dodać do zupy.
- Ziemniaki pokroić w kosteczkę ugotować i razem z wodą wlać do wywaru.
- Doprawić solą, pieprzem, kminkiem, majerankiem rozmarynem, tymiankiem, zielem angielskim i liściem laurowym.