Kapuśniak

Nadal mam mało czasu na cokolwiek. Myślę, że ci co mają wszystko na głowie doskonale mnie rozumieją. Nie ma nic gorszego zostać samemu z wszystkimi obowiązkami. Najgorsze, bo niektórzy jeszcze dokładają swoje trzy grosze do tej “skarbonki”. Nie chcę i nie będę Was zanudzać męcząc opowieściami. Najważniejsze osoby wiedzą o co chodzi. W takich sytuacjach mam gotowe rozwiązanie obiadowe. Wystarczy wziąć gotowiec z zamrażarki i odmrozić. Tym razem miałam ochotę na zupę z kiszonej kapusty. Przyznam się Wam, że kiedyś za nią nie przepadałam, ale kiedy zrobił ją Grześ – zmieniłam zdanie. Spróbujcie.
A Wy jak sobie radzicie w sytuacjach ,kiedy nie macie czasu na gotowanie?

Kapuśniak Recipe

By Gotuj z rodziną Published: 27 marca, 2023

    Nadal mam mało czasu na cokolwiek. Myślę, że ci co mają wszystko na głowie doskonale mnie rozumieją. Nie ma nic gorszego …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Ugotować wywar z wędzonym żeberkiem. Kiedy mięso jest już miękkie i można łatwo wbić widelec, wrzucić warzywa. .
    2. Gotować aż jarzynka będzie miękkie - zazwyczaj około kwadransa.
    3. Dodać pokrojoną kapustę kiszoną.
    4. Pokrojonego w ćwiartki pomidora podsmażyć na maśle i dodać do zupy.
    5. Ziemniaki pokroić w kosteczkę ugotować i razem z wodą wlać do wywaru.
    6. Doprawić solą, pieprzem, kminkiem, majerankiem rozmarynem, tymiankiem, zielem angielskim i liściem laurowym.

      Komentarze

      komentujących