Tagiatelle alla verdure

W Krakowie nadal panują upały.Jest burzowo. W taką pogodę fajnie zrobić lekki obiad. A ponieważ jest teraz mnóstwo świeżych warzyw, więc można naprawdę wyczarować cudne potrawy. I do tego naprawdę nie trzeba dużo czasu. Jednym z takich dań jest tagiatelle alla verdure. Zapraszam do skosztowania.
A Wy macie swoje ulubione szybkie dania?


Recipe by Gotuj z rodziną
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Składniki

  • makaron tagiatelle

  • 1/2 cukinii

  • 1/2 czerwonej papryki

  • kilka czarnych oliwek

  • 2 – 3 ząbki czosnku

  • parmezan lub inny twardy ser do posypania

  • oliwa z oliwek

  • sól

Krok po kroku

  • Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
  • Cukinię umyć i pokroić w półplasterki. Lekko posolić i podsmażyć na małej ilości oliwy. Pod koniec smażenia dodać paprykę i czosnek – jeszcze chwilkę smażyć.
  • Dorzucić kilka czarnych oliwek. Przyprawić.
  • Polać odrobiną oliwy. Oprószyć parmezanem.


Komentarze

komentujących