W Krakowie nadal panują upały.Jest burzowo. W taką pogodę fajnie zrobić lekki obiad. A ponieważ jest teraz mnóstwo świeżych warzyw, więc można naprawdę wyczarować cudne potrawy. I do tego naprawdę nie trzeba dużo czasu. Jednym z takich dań jest tagiatelle alla verdure. Zapraszam do skosztowania.
A Wy macie swoje ulubione szybkie dania?
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalSkładniki
makaron tagiatelle
1/2 cukinii
1/2 czerwonej papryki
kilka czarnych oliwek
2 – 3 ząbki czosnku
parmezan lub inny twardy ser do posypania
oliwa z oliwek
sól
Krok po kroku
- Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
- Cukinię umyć i pokroić w półplasterki. Lekko posolić i podsmażyć na małej ilości oliwy. Pod koniec smażenia dodać paprykę i czosnek – jeszcze chwilkę smażyć.
- Dorzucić kilka czarnych oliwek. Przyprawić.
- Polać odrobiną oliwy. Oprószyć parmezanem.