Taco nadziewane

Już prawie od miesiąca mamy wiosnę. Ale pogoda niestety od wczoraj przypomina nam bardziej zimowy klimat. W wielu miejscach spadł śnieg. U nas pada deszcz i temperatury ledwo przekraczają zero stopni. Mniej wychodzimy na zewnątrz. Dzieci się skupiają na nauce ( fajnie bo wszystkie chętnie się razem uczą), a ja też staram się nadrobić domowe zaległości. Kiedy przyszła pora na obiad, stwierdziłam, że możemy wykorzystać taco. Kupiłam je kiedyś w dostawie z jednego ze sklepów i czekały sobie w szafce na odpowiednią okazję. Taka okazja była dzisiaj. To fajna alternatywa dla tradycyjnych nadziewanych naleśników czy tortilli. Zapraszam na nadziewane muszle. Można do nich włożyć w zasadzie wszystko i nawet największy niejadek skonsumuje je z przyjemnością.
A Wy jadacie naleśniki z farszem? Czym je nadziewacie? Podzielcie się inspiracjami.

Taco nadziewane

By Gotuj z rodziną Published: 14 kwietnia, 2021

    Już prawie od miesiąca mamy wiosnę. Ale pogoda niestety od wczoraj przypomina nam bardziej zimowy klimat. W wielu miejscach …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Muszle nadziewać mięskiem z dodatkami i kukurydzą.
    2. Każdą sztukę posypać rukolą i oprószyć startym żółtym serem.
    3. Piec ok 10 - 15 minut w temperaturze 150 stopni.
    4. Podawać z ulubioną surówką.

      Komentarze

      komentujących