
Już prawie od miesiąca mamy wiosnę. Ale pogoda niestety od wczoraj przypomina nam bardziej zimowy klimat. W wielu miejscach spadł śnieg. U nas pada deszcz i temperatury ledwo przekraczają zero stopni. Mniej wychodzimy na zewnątrz. Dzieci się skupiają na nauce ( fajnie bo wszystkie chętnie się razem uczą), a ja też staram się nadrobić domowe zaległości. Kiedy przyszła pora na obiad, stwierdziłam, że możemy wykorzystać taco. Kupiłam je kiedyś w dostawie z jednego ze sklepów i czekały sobie w szafce na odpowiednią okazję. Taka okazja była dzisiaj. To fajna alternatywa dla tradycyjnych nadziewanych naleśników czy tortilli. Zapraszam na nadziewane muszle. Można do nich włożyć w zasadzie wszystko i nawet największy niejadek skonsumuje je z przyjemnością.
A Wy jadacie naleśniki z farszem? Czym je nadziewacie? Podzielcie się inspiracjami.
Taco nadziewane

By 14 kwietnia, 2021
Published:Już prawie od miesiąca mamy wiosnę. Ale pogoda niestety od wczoraj przypomina nam bardziej zimowy klimat. W wielu miejscach …
Potrzebujemy
- 8 muszli taco
- mięso mielone przesmażone z dodatkiem sosu pomidorowego, marchewki i selera naciowego
- kukurydza
- rukola/pietruszka
- ser żółty lub inny twardy starty
Krok po kroku
- Muszle nadziewać mięskiem z dodatkami i kukurydzą.
- Każdą sztukę posypać rukolą i oprószyć startym żółtym serem.
- Piec ok 10 - 15 minut w temperaturze 150 stopni.
- Podawać z ulubioną surówką.