Od jakiegoś czasu mam w kuchni małych pomocników. Karolinka i Krzysio garną się do wszystkiego, co się tam dzieje ciekawego. Ile razy robimy coś do jedzenia, chcą w tym uczestniczyć – a to kroić (oczywiście pod czujnym okiem któregoś z nas dorosłych), a to wrzucać składniki do garnka czy miski, a to robić coś zupełnie innego. Mają nawet specjalne fartuszki:)
Dzisiaj wspólnie przygotowaliśmy szybkie racuchy z jabłkami.
Jabłkowe wariacje czyli puszyste racuchy z jabłkami
By 24 lutego, 2016
Published:- Efekt: 20 sztuk Servings
Od jakiegoś czasu mam w kuchni małych pomocników. Karolinka i Krzysio garną się do wszystkiego, co się tam dzieje ciekawego. Ile …
Potrzebujemy
- 1 jajko
- 3 łyżki cukru
- 1 szklanka mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki cynamonu
- 6 jabłek
- olej
Krok po kroku
- Do miski blendera wbić jajko, dodać cukier i pokrojone jabłka.
- Dokładnie zmiksować.
- Dodać mąkę, cynamon, mleko i proszek do pieczenia.
- Starannie wymieszać drewnianą łyżką.
- Smażyć niewielkie porcje na rozgrzanym oleju.