Jabłkowe wariacje czyli puszyste racuchy z jabłkami

Od jakiegoś czasu mam w kuchni małych pomocników. Karolinka i Krzysio garną się do wszystkiego, co się tam dzieje ciekawego. Ile razy robimy coś do jedzenia, chcą w tym uczestniczyć – a to kroić (oczywiście pod czujnym okiem któregoś z nas dorosłych), a to wrzucać składniki do garnka czy miski, a to robić coś zupełnie innego. Mają nawet specjalne fartuszki:)

Dzisiaj wspólnie przygotowaliśmy szybkie racuchy z jabłkami.

Jabłkowe wariacje czyli puszyste racuchy z jabłkami

By Gotuj z rodziną Published: 24 lutego, 2016

  • Efekt: 20 sztuk Servings

Od jakiegoś czasu mam w kuchni małych pomocników. Karolinka i Krzysio garną się do wszystkiego, co się tam dzieje ciekawego. Ile …

Potrzebujemy


Krok po kroku


  1. Do miski blendera wbić jajko, dodać cukier i pokrojone jabłka.
  2. Dokładnie zmiksować.
  3. Dodać mąkę, cynamon, mleko i proszek do pieczenia.
  4. Starannie wymieszać drewnianą łyżką.
  5. Smażyć niewielkie porcje na rozgrzanym oleju.

    Komentarze

    komentujących

    Dodaj komentarz