Surówka z białej rzodkwi, marchewki i papryki

Kilka dni temu proponowałam Wam na obiad placek pasterski (http://gotujzrodzina.pl/2018/04/20/placek-pasterski-z-zielona-soczewica-wersja-bezmiesna/).
Zastanawiałam się z czym można go podać, żeby było szybkie, zdrowe a jednocześnie smaczne.
I przyszedł mi do głowy pomysł – rzodkiew. Nigdy jej wcześniej nie jedliśmy, ale to była okazja, żeby zrobić to po raz pierwszy. Wczoraj pisałam Wam, że to prawdziwa bomba witaminowa (www.gotujzrodzina.pl/2018/04/23/rzodkiew-rzodkiewka-ciekawostki). Zapraszam na pyszną surówkę.*

*przepis inspirowany www.doradcasmaku.pl

Surówka z białej rzodkwi, marchewki i papryki

By Gotuj z rodziną Published: 24 kwietnia, 2018

    Kilka dni temu proponowałam Wam na obiad placek pasterski …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Rzodkiew i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce (grubość oczek dowolna, ale ładniej prezentują się później starte na dużych oczkach)
    2. Do dużej miski przełożyć kukurydzę, rzodkiew i marchewkę.
    3. Dodać pokrojoną paprykę i posiekaną natkę pietruszki.
    4. Połączyć z jogurtem i majonezem.
    5. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
    6. Dokładnie wymieszać.

      Komentarze

      komentujących