Pesto z czosnku niedźwiedziego

Czosnek niedźwiedzi to nowość w mojej kuchni. Dotychczas używałam go jedynie w wersji suszonej.
Aż pewnego dnia w moim ulubionym warzywniaku właściciel zaproponował mi świeży. I powiem Wam szczerze – pokochałam tę pierwszą wiosenną nowalijkę od pierwszego wejrzenia:)
Na początek spróbowałam zrobić z niego pesto. Wyszło obłędnie – zupełnie inne w smaku niż pesto, które jadłam dotychczas.
Z przyjemnością podzielę się przepisem.

Pesto z czosnku niedźwiedziego

By Gotuj z rodziną Published: 3 maja, 2018

    Czosnek niedźwiedzi to nowość w mojej kuchni. Dotychczas używałam go jedynie w wersji suszonej. Aż pewnego dnia w moim …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Umyte i osączone liście czosnku przełożyć do pojemnika od blendera.
    2. Dodać sól i oliwę.
    3. Zmiksować.
    4. Podawać z makaronem (ale uwaga - dawać go wówczas niezbyt dużo, gdyż jest bardzo pikantny).

      Komentarze

      komentujących