Puszyste racuchy z pianą z białek

Niedawno wspominałam Wam o niektórych potrawach babci Wandy. Pisałam o przepysznych racuchach, które przygotowała. Kiedy rozmawiałam jakiś czas temu z moją kuzynką, okazało się, że ona ma podobne wspomnienie związane z moją babcią. Dlatego stwierdziłam, że warto się podzielić z innymi tym przepysznym daniem. Jest ono w dodatku szybkie i łatwe do przygotowania dla każdego. Doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Zapraszam.

Puszyste racuchy z pianą z białek

By Gotuj z rodziną Published: 15 marca, 2023

    Niedawno wspominałam Wam o niektórych potrawach babci Wandy. Pisałam o przepysznych racuchach, które przygotowała. Kiedy …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Białka ubić na sztywną pianę.
    2. Żółtka i pozostałe składniki (oprócz białek i jabłek) zmiksować na gładką masę.
    3. Dorzucić jabłka pokrojone w kosteczkę lub starte na tarce - w zależności od tego jak lubimy.
    4. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.
    5. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.
    6. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

      Komentarze

      komentujących