Już wakacje. Nawet nie wiem kiedy, zleciał ostatni rok szkolny. Tak niedawno pierwszy raz prowadziłam mojego synka do szkoły, a tu już dłuższe wolne – dwa miesiące laby. Spędzamy je (przynajmniej na razie) w Krakowie. Ale nie narzekam, bo atrakcji mamy nie mało. Nie porzuciłam jednak gotowania. Często przygotowuję wieczorami obiad (albo chociaż bazę), żeby na drugi dzień mieć więcej czasu. Zdarza mi się też gotować w tym samym dniu, jednak wówczas staram się zrobić coś mniej pracochłonnego. Jednym z takich dań jest łosoś pieczony w piekarniku. Jego przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu.
A Wy macie jakieś szybkie dania na lato?
Łosoś pieczony w piekarniku

By 2 lipca, 2020
Published:Już wakacje. Nawet nie wiem kiedy, zleciał ostatni rok szkolny. Tak niedawno pierwszy raz prowadziłam mojego synka do szkoły, a …
Potrzebujemy
- 2 płaty z łososia
- 1/2 pęczka koperku
- masło
- cytryna
- sól
Krok po kroku
- Rybę przekroić na większe kawałki.
- Każdy posolić i posypać koperkiem. Następnie obłożyć masłem i plasterkiem cytryny.
- Przykryć folią.
- Piec ok. 20 minut w temperaturze 180-200 stopni. Po tym czasie odkryć i piec jeszcze 5 minut.