Sos pieczarkowy

Kolejny dzień spędzamy w domu. Przybiera osób chorych na koronawirusa. Zwiększyła się też liczba osób na kwarantannach i osób zmarłych. Epidemia zatacza coraz szersze kręgi.
Od 25.03. ruszyła nauka zdalna, więc obowiązków nam przybyło. Na szczęście staramy się uwinąć z wszystkim jak najszybciej przed południem i mieć chociaż chwilę oddechu. Wykorzystujemy różnie czas np czytając książki, grając w planszówki. Ale najważniejsze że jesteśmy po prostu wszyscy razem…
Ponieważ wprowadzono kolejne obostrzenia w wychodzeniu na zewnątrz – #zostajemy w domu. Mam tylko nadzieję, że jakoś ogarniemy kwestię zakupów. Bo jeść trzeba…
Oczywiście nie zaprzestaliśmy gotowania i codziennie są smaczne domowe posiłki. Tym razem przygotowałam przepyszny sos jako dodatek do placków ziemniaczanych http://gotujzrodzina.pl/2020/02/14/pieczone-placuszki-ziemniaczane-3/.
A Wy jak sobie radzicie będąc w domu?

Sos pieczarkowy

By Gotuj z rodziną Published: 26 marca, 2020

    Kolejny dzień spędzamy w domu. Przybiera osób chorych na koronawirusa. Zwiększyła się też liczba osób na kwarantannach i osób …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Pieczarki pokroić i podsmażyć na maśle.
    2. Gdy grzyby zaczną się rumienić przykryć i poddusić ok 15 min na zmniejszonym ogniu.
    3. Można dodać podsmażoną cebulę Cebule smażyć do lekkiego zarumienienia.
    4. Potem zalać całość śmietanką kremówka i dusić aż sos lekko zgęstnieje.
    5. Przyprawić w trakcie smażenia solą, pieprzem, majerankiem i cząbrem.
    6. Na sam koniec dodać drobno posiekaną zieloną pietruszkę.

      Komentarze

      komentujących