Krem z papryki i pomidorów

Krem z papryki i pomidorów

By Gotuj z rodziną Published: 21 sierpnia, 2015

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokroić na ćwiartki, oczyszczoną paprykę - w kostkę, a cebulę - w cienkie półplasterki.
    2. W rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę, wrzucić paprykę i, mieszając, chwilę smażyć razem.
    3. Dołożyć posiekany czosnek i ćwiartki pomidorów.
    4. Wlać gorący bulion (wodę) zagotować, zmniejszyć płomień i gotować jeszcze 30 - 35 minut.
    5. Następnie zmiksować.
    6. Doprawić cukrem, solą i pieprzem.
    7. Dodać przecier pomidorowy i tymianek.
    8. Podgrzać.

      Komentarze

      komentujących

      Dodaj komentarz