
Edukacja dzieci idzie pełną parą. Trójka dzieci uczących się to jest naprawdę wyzwanie. Ja też mam sporo różnych zajęć, więc nie zawsze mam czas na siedzenie w kuchni. A jeść lubimy wszyscy:)
Dlatego dzisiaj postanowiłam zrobić coś szybkiego, a jednocześnie zdrowego i pożywnego co będzie smakowało każdemu z nas. I to niekoniecznie musi być mięso. Zawsze w zamrażarce mam mnóstwo pomrożonych warzyw i owoców. Ratują one życie w takich sytuacjach. Można z nich przygotować prawdziwe smakołyki. Zaspokoją gust nawet prawdziwego niejadka.
I tak zapraszam Was na przepyszne kotleciki z kalafiora.
A Wy jakie macie pomysły na błyskawiczne posiłki?
Kotleciki kalafiorowe

By 1 lutego, 2021
Published:Edukacja dzieci idzie pełną parą. Trójka dzieci uczących się to jest naprawdę wyzwanie. Ja też mam sporo różnych …
Potrzebujemy
- 2 opakowania mrożonego kalafiora (można użyć świeżego)
- 2 jajka
- 1 cebula
- 2 łyżki mąki pszennej
- czosnek
- ulubione zioła
- sól
- pieprz
- bułka tarta do panierowania
- tłuszcz do smażenia
Krok po kroku
- Kalafiora ugotować w osolonej wodzie na pół miękko.
- Dokładnie odcedzić i drobno posiekać.
- Dorzucić ulubione zioła, czosnek (ilość według uznania) i pokrojoną drobno cebulkę.
- Połączyć z mąką i jajkami.
- Przyprawić do smaku.
- Dokładnie wymieszać.
- Formować małe kotleciki obtaczając je w bułce tartej.
- Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia.