Ziołowy devolay Krzysia

Krzyś uczy się gotować. W zasadzie od najmłodszych lat jest dopuszczany do kuchni. I to procentuje. Ma genialne wyczucie smaku i fajne pomysły. Nieraz jak my gotujemy, dajemy mu do spróbowania, żeby powiedział co ulepszyć, zmienić, dodać. Tym razem uczył się robić devolaye. Nie jest to proste danie do wykonania (wyszły mu takie jak na zdjęciu), ale zrobił je od początku do końca samodzielnie. Myślę, że na pierwszy raz doskonale sobie poradził. A Wy jak uważacie?

Ziołowy devolay Krzysia

By Gotuj z rodziną Published: 19 lipca, 2023

    Krzyś uczy się gotować. W zasadzie od najmłodszych lat jest dopuszczany do kuchni. I to procentuje. Ma genialne wyczucie …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Fileta z kurczaka podzielić na pół. Każdą połówkę rozbić - najlepiej na każdy płat położyć torebkę foliową i tak go rozbijać tłuczkiem do mięsa (musi być taki, żeby można było go zwinąć potem w roladkę).
    2. Przyprawić solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami.
    3. Do każdego fileta włożyć masełko wymieszane z ulubionymi ziołami - Krzyś dał posiekany drobno koperek.
    4. Następnie zwijać roladkę.
    5. Każdą obtaczać w mące, jajku, bułce tartej, jajku i bułce tartej.
    6. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu (oleju lub maśle klarowanym)do zrumienienia .

      Komentarze

      komentujących