Czekoladowe brownie z cukinią

Krzyś rozwija się kulinarnie. Cały czas szuka co może samodzielnie przygotować. Fajnie widzieć takiego młodego człowieka poszukującego smaku, receptury. Nieraz widzę jak się zastanawia, co może w danym daniu zmienić czy poprawić. Tym razem przygotował ciasto czekoladowe. Dodał do niego jego ulubioną cukinię. Przez dodatek tego warzywa ciasto było bardzo wilgotne. I taka wersja jest jeszcze w dodatku zdrowsza.
Jak Wam się podoba? Chcecie więcej dań w wykonaniu mojego synka?

Czekoladowe brownie z cukinią

By Gotuj z rodziną Published: 14 sierpnia, 2023

    Krzyś rozwija się kulinarnie. Cały czas szuka co może samodzielnie przygotować. Fajnie widzieć takiego młodego …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Odcisnąć z soku.
    2. Czekoladę posiekać i roztopić z masłem.
    3. Jajka utrzeć z cukrem na masę. Wlewać przestudzoną czekoladę i dalej miksować.
    4. Dodać cukinię i mieszankę zrobioną z kakao, proszku do pieczenia i mąki.
    5. Dokładnie wymieszać.
    6. Przełożyć do foremki.
    7. Piec w temperaturze 180 stopni przez 20 -30 minut (do efektu suchego patyczka).

      Komentarze

      komentujących