Chłodnik z fasolką szparagową

Od kilku dni wróciły upały. Fajnie jeśli w tym czasie jest się nad wodą lub gdzieś w chłodnym miejscu. Ale nie każdy ma taką możliwość. W mieszkaniu też jest bardzo gorąco. Dlatego trzeba się chłodzić.
A na taką pogodę dobra jest zupa.Moja rodzinka je uwielbia. Mogą to być zarówno zupy podane na ciepło jak i różne chłodniki.

Chłodnik z fasolką szparagową

By Gotuj z rodziną Published: 20 lipca, 2015

    Od kilku dni wróciły upały. Fajnie jeśli w tym czasie jest się nad wodą lub gdzieś w chłodnym miejscu. Ale nie każdy ma taką …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Marchewkę i pietruszkę umyć i obrać. Pokroić w kostkę lub plasterki.
    2. Ugotować wywar w dużej ilości wody.
    3. Jak warzywa będą już miękkie, dorzucić obraną i pokrojoną na dwie części fasolkę szparagową (surową!)
    4. Gotować aż fasolka będzie pół miękka.
    5. Dodać pomidory pokrojone w kostkę i groszek. Chwilę podgotować. Pod koniec gotowania dodać śmietanę lub jogurt (do garnuszka wlać trzy łyżki zupy i po wymieszaniu ze śmietaną - wlać do zupy)
    6. Doprawić do smaku przyprawami.
    7. Zupę podawać na ciepło lub na zimno - posypaną zieloną pietruszką.

      Komentarze

      komentujących

      Dodaj komentarz