Zielone placuszki łososiowe z nutą koperkową

Już półtora miesiąca i siedzimy w domu. Najpierw koronawirus – którego epidemia trwa. Opanowaliśmy system nauczania i codziennie się uczymy zdalnie. Psychicznie jest jednak ciężko – oddaleni od najbliższych, od przyrody, od kultury. Ciekawe jak długo to potrwa. Musimy się nauczyć żyć w tej nowej rzeczywistości. I jeszcze do tego doszła susza.
Ponieważ jestem zdana na zakupy on – line, muszę przygotowywać potrawy, które są bezpieczne i z takich produktów jakie są dostępne. Tym razem jedna z firm dostarczyła nam rybę. I tak powstały placuszki, których podstawą była właśnie ona. Spróbujecie? Przepis wjechał właśnie tutaj.
A Wy jak się żywicie w domu? Robicie zakupy?Macie sprawdzonych dostawców?

Zielone placuszki łososiowe z nutą koperkową

By Gotuj z rodziną Published: 28 kwietnia, 2020

    Już półtora miesiąca i siedzimy w domu. Najpierw koronawirus - którego epidemia trwa. Opanowaliśmy system nauczania i …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Mąkę razem z proszkiem do pieczenia połączyć z mlekiem i zieleniną.
    2. Dodać jajko.
    3. Łososia pokroić i dorzucić.
    4. Doprawić do smaku przyprawami.
    5. Zmiksować.
    6. Smażyć na rozgrzanym oleju (im mniej go tym lepiej) na rumiano z obu stron.

      Komentarze

      komentujących