Wytrawne serowe muffiny z szynką, szczypiorkiem i cukinią
By 3 sierpnia, 2015
Published:- Efekt: 16 sztuk
Potrzebujemy
- 1/4 szklanki sera topionego
- 1/4 szklanki mleka
- 1 jajko
- 1 cukinia utarta
- 100 g szynki
- 2 łyżki szczypiorku posiekanego
- 1/4 szklanki żółtego sera utartego
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- pieprz
- sól
Krok po kroku
- Ser topiony wymieszać z jajkiem.
- Dodać szynkę pokrojoną w kostkę, cukinię i ser żółty utarte na grubych oczkach oraz posiekany szczypiorek.
- Wymieszać.
- Dodać suche składniki.
- Doprawić do smaku.
- Połączyć.
- Ciastem wypełnić foremki do muffinek.
- Piec ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.