Zielone opiekanki czyli burgery z zielonego groszku

burgery

Zielone opiekanki czyli burgery z zielonego groszku

By Gotuj z rodziną Published: 2 lutego, 2017

  • Efekt: 21 sztuk Servings

Potrzebujemy


Krok po kroku


  1. Cebulę pokroić i zeszklić na oleju/oliwie. Odstawić do ostygnięcia.
  2. Pietruszkę posiekać.
  3. Czosnek obrać.
  4. Groszek (świeży albo mrożony - nigdy z puszki!) zmiksować razem z cebulą, czosnkiem, pietruszką i jajkami.
  5. Dodać przyprawy i bułkę tartą.
  6. Starannie wymieszać.
  7. Formować małe placuszki i wstawić na minimum dwie godziny do lodówki, żeby się schłodziły i stężały.
  8. Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczy około 3 minuty z każdej ze stron.
  9. Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Piec burgery przez 5 minut.
  10. Podawać z sosem jogurtowym.

    Komentarze

    komentujących

    Dodaj komentarz