Wywar jarzynowy

Od dzisiaj na blogu można znaleźć nowy dział – niezbędnik. Znajdą się w nim podstawowe przepisy, które przydadzą się każdej osobie zaczynającej swoją przygodę z gotowaniem. Te porady mogą być doskonałym uzupełnim przepisów zamieszczanych na blogu…

Wywar jarzynowy

By Gotuj z rodziną Published: 14 sierpnia, 2015

    Od dzisiaj na blogu można znaleźć nowy dział - niezbędnik. Znajdą się w nim podstawowe przepisy, które przydadzą się każdej …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Warzywa korzeniowe pokroić i włożyć do gorącej wody ( 6 szklanek), osolić, zagotować pod przykryciem na silnym ogniu.
    2. Cebulę dodać do wywaru
    3. Gdy warzywa będą półmiękkie, dodać umytą kapustę (nie do każdej zupy) oraz umyty por
    4. Przyprawić.
    5. Miękkie warzywa odcedzić, rozdrobnić, włożyć do zupy.
    6. Do zup jarzynowych, ziemniaczanych, krupników można włoszczyznę rozdrobnić przed włożeniem do zupy.

      Komentarze

      komentujących

      Dodaj komentarz