Surówka z młodej białej kapusty

W końcu przyszła wiosna. Na zewnątrz panują temperatury powyżej 20 stopni. Wszystko wokół kwitnie i pachnie. Jest tak pięknie…W mojej kuchni też dominują inne smaki – bardziej warzywne. Na szczęście mam w okolicy kilka dobrze zaopatrzonych jarzyniaków i tam się zaopatruję w świeże warzywa.
Kiedy ostatnio zobaczyłam młodą białą kapustę, od razu wiedziałam co z niej przygotuję.
I tak powstała przepyszna surówka.
A Wy co robicie z młodej kapusty? Macie jakieś swoje ulubione przysmaki?

Surówka z młodej białej kapusty

By Gotuj z rodziną Published: 10 maja, 2020

    W końcu przyszła wiosna. Na zewnątrz panują temperatury powyżej 20 stopni. Wszystko wokół kwitnie i pachnie. Jest tak …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Kapustę poszatkować. Posypać odrobiną cukru i soli i odstawić, żeby puściła soki.
    2. Marchewkę zetrzeć na tarce. Połączyć z kapustą.
    3. Dodać posiekany koperek.
    4. Polać sokiem z cytryny i oliwą/olejem.
    5. Doprawić do smaku solą.
    6. Wymieszać .

      Komentarze

      komentujących