Racuchy z cukinii
By 27 sierpnia, 2015
Published:- Efekt: 15 sztuk
Potrzebujemy
- 2 cukinie
- 4 jajka
- 250 g mąki
- 1 opakowanie proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- pieprz
- olej do smażenia
Krok po kroku
- Cukinie umyć, odciąć końcówki i zetrzeć ze skórką na tarce o grubych oczkach.
- Jajka dodać do cukinii.
- Następnie dosypać mąkę, proszek i sól.
- Wymieszać.
- Dodać łyżkę oliwy
- Doprawić do smaku pieprzem.
- Racuchy nakładać dwiema łyżkami, które przed nabraniem ciasta moczyć w zimnej wodzie.
- Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
- Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.